Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در نزدیکی شهر پریپیات در شمال اوکراین واقع شده است. انفجار رآکتور شماره چهار این نیروگاه در سال ۱۹۸۶ میلادی (مطابق با ۱۳۶۵ هجری شمسی) باعث شد که تمامی اهالی این شهر محل زندگی خود را ترک کنند.

در زمان وقوع این فاجعه، کشور اوکراین یکی از اقمار اتحاد جماهیر شوروی به حساب می‌آمد و نیروگاه اتمی چرنوبیل بزرگترین تاسیسات هسته‌ای شوروی سابق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش سوزی رآکتور شماره چهار نیروگاه چرنوبیل منجر به دو انفجار پی در پی و پخش مواد رادیواکتیو در شهر پریپیات شد.

پس از انتشار مواد رادیواکتیو، بارش باران باعث شد تا بخش‌های گسترده‌ای از قاره اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود.

گفته می‌شود حادثه نیروگاه چرنوبیل نزدیک به چهارصد برابر قوی‌تر از بمب اتمی بود که آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی در هیروشیما منفجر کرد.

به غیر از اوکراین کشور‌های بلاروس، روسیه، فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان و انگلیس از فاجعه نیروگاه چرنوبیل متحمل خسارت شدند. بر طبق آماری که منتشر شد نزدیک به پنج میلیون نفر از این حادثه آسیب دیدند. پس از گذشت سه دهه از وقوع فاجعه چرنوبیل هنوز نوزادانی با نقص عضو و جهش‌های ژنتیکی به دنیا می‌آیند. آمار تصاعدی بیماری‌هایی مثل سرطان بر اثر تشعشعات اتمی و پرتوهای رادیواکتیو، نشان دهنده آثار مخرب این حادثه بر روی مردم است.

انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل بدترین نوع حادثه اتمی در یک نیروگاه غیرنظامی بوده است.

بازگشت زندگی به چرنوبیل

گفته می‌شود بیست هزار سال طول می‌کشد تا تشعشعات اتمی از نیروگاه چرنوبیل پاک شود تا شهر پریپیات قابل سکونت شود، اما طبیعت در طول سال‌هایی که از این فاجعه می‌گذرد توانسته است خود را در این نیروگاه مخروبه بازسازی کند.

گیاهان به سرعت توانستند در خرابه‌های نیروگاه چرنوبیل رشد کنند همچنین حیوانات درنده‌ای مثل گرگ به اطراف این نیروگاه آمده‌اند. دانشمندان در طی بیست سال گذشته، جمعیت‌هایی از حیوانات را در اطراف چرنوبیل ثبت کرده‌اند که در طبیعت دست نخورده قاره اروپا وجود دارند. دیدن گوزن‌ها در شهر پریپیات عادی شده است.

آمدن شکارچیانی مثل گرگ‌ها به این شهر بسیار غافلگیرکننده است، چون آمدن گرگ‌ها بدین معنا است که جنگل احیاء شده است و سایر حیواناتی که غذای گرگ‌ها به حساب می‌آیند در جنگل وجود دارند. اکنون تعداد گرگ‌ها در شهر پریپیات، هفت برابر بیشتر از بیرون این شهر است.

تشعشعاتی که انسان‌ها را از چرنوبیل بیرون کرد باعث شد تا حیات وحش در پریپیات احیاء شود و هم اکنون هیچ انسانی نمی‌تواند بدون خطر مرگ برای مدتی در نزدیکی چرنوبیل بماند.

بازسازی طبیعت پس از انتشار مواد رادیواکتیو نشان دهنده قدرت خارق‌العاده طبیعت در احیای خود است.

در ادامه بخش‌های از مستند سیاره ما را که به نیروگاه چرنوبیل اختصاص دارد، مشاهده می‌کنید.

بیشتر بخوانید

فیلمی نادر از رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فاجعه چرنوبیل حیات وحش محیط زیست نیروگاه چرنوبیل مواد رادیواکتیو شهر پریپیات گرگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

 براساس گزارش لایوساینس، اکثر مردم حداقل یک بار در سال سرما می‌خورند، اما انسان خردمند چه زمانی برای اولین بار سرماخورد؟ 

پاسخ به این سوال دشوار است، تا حدی به این دلیل که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند و تعداد کمی از آن‌ها در بقایای انسان باقی می‌مانند. اما این امکان وجود دارد که برخی از انسان‌های خردمند حداقل ۳۰۰ هزار سال پیش سرما خورده باشند.

سرماخوردگی معمولی یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی اغلب باعث این بیماری می‌شوند. اما قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین مردم پخش شوند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره داران دیگر گرفته‌است.

جوئل ورتهایم، ویروس شناس تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت زندگی در نزدیکی حیوانات باعث ابتلا به ویروس جدید و تبدیل شدن آن به بیماری بومی بین انسان‌ها می‌شود.

معمولاً وقتی یک ویروس حیوانی به درون بدن انسان می‌رود، نمی‌تواند عفونت ایجاد کند، زیرا با میزبان جدید خود سازگار نیست. با این حال، یک ویروس گه گاه دارای مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب برای جهش موفقیت آمیز و حتی انتشار در بین انسان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی اینگونه پدید آمدند.

دانشمندان فرضیه‌های متفاوتی درباره زمان اولین ابتلای انسان به ویروس‌های سرماخوردگی دارند. برخی از محققان بر این باورند که ویروس‌ها می‌توانستند از حیوانات به انسان‌ها در طلوع تمدن بشری (تقریباً ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) شروع به انتشار کنند. آن زمان انسان‌ها شروع به زندگی در محل‌هایی کردند که پاتوژن‌ها می‌توانستند به راحتی پخش شوند و سپس شروع به پرورش حیوانات پر از ویروس کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تصاویر دوست‌داشتنی از بچه‌های حیوانات که دلتان را می‌برد
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • گربۀ محله مهم است
  • حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین + ویدیو
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببرهای درنده | ویدئو
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • نویدکیا: چه زمانی گفتم کار خارق‌العاده‌ای کردم؟ شما خودتان را ناراحت نکنید!
  • نمایش زجر به قیمت لایک!