Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش های خبری نشان می‎دهد برنامه هسته‌ای امارات فاقد ایمنی لازم برای جلوگیری از انتشار تشعشعات هسته‌ای در صورت وقوع حادثه است و افزون براین هیچ اعتمادی به پایبندی ابوظبی بر صلح آمیز بودن آن وجود ندارد.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، از زمان ساخت سلاح هسته‌ای درسال ۱۹۴۵ مسابقه تسلیحاتی بین قدرت‌های بزرگ که دیگر کشورها را از داشتن این تسلیحات منع کردند آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم این ممنوعیت برخی کشورها مانند هند و پاکستان به صورت مخفیانه به تکنولوژی این تسلیحات دست یافته، آن را ساختند.

از اواخر سال ۲۰۰۹ امارات هم بدون توجه به خطرات نگهداری  رآکتورهای هسته‌ای اعلام کرد که می‌خواهد با هدف تولید برق رآکتور هسته‌ای صلح آمیز داشته باشد و اواخر دسامبر ۲۰۱۹ برنامه هسته‌ای خود را با عقد قراردادی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار برای ساخت ۴ رآکتور هسته ای با یک شرکت کره ای آغاز کرد.

دیروز دوشنبه(۱۷ فوریه جاری)هیئت نظارت هسته‌ای امارات اعلام کرد که جواز راه اندازی پروژه انرژی هسته‌ای «برکت» در منطقه «ظفره» را صادر کرده است. به موجب این مجوز شرکت انرژی «نواه» مامور به راه اندازی اولین رآکتور از ۴ رآکتور برنامه ریزی شده در این پروژه است .

اما سوالی که اکنون مطرح می‌شود این است که میزان پایبندی و تعهد امارات علی رغم هشدارهایی که در مورد مخاطرات زیست محیطی داده شده چقدر است و چه تضمینی وجود دارد تا این کشور از صلح آمیزبودن برنامه هسته ای خود خارج نشود و به سمت ساخت بمب پیش نرود؟

امارات متحده عربی با توجه به نقش بسیار برجسته‌ای که در خرابکاری‌های منطقه از یمن و عراق و سوریه گرفته تا لیبی و مصر و سودان و....داشته است، به شدت در مسئله هسته‌ای در مظان اتهام و موضع شک قرار دارد. روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف دسامبر گذشته در مقاله ای تحت عنوان «رآکتورهای هسته ای امارات و احتمال شروع مسابقه تسلیحاتی در منطقه» از زبان «پائول دروفمن» دانشمند برجسته و رئیس گروه مشاوره‌ای هسته ای نسبت به احتمال تکرار فاجعه هسته‌ای «چرنوبیل» که سال ۱۹۸۶ در اوکراین تحت سلطه شوروی سابق اتفاق افتاد هشدار داد.

این دانشمند هسته‌ای می‌گوید: رآکتورهای شرکت برکت در امارات فاقد سیستم‌های ایمنی اساسی هستند و تهدید بزرگی برای محیط زیست به شمار می‌روند. علاوه براین ممکن است هدف حمله گروه‌های تروریستی قرار گیرد و نیز برای تولید سلاح هسته‌ای طراحی شده باشد.

دورفمن می افزاید: اهداف ساخت این نیروگاه از نظرها پنهان است؛ امارات به صورت جدی به سلاح هسته‌ای فکر می‌کند. هرچند این کشور اعلام کرده است که به سطوح امینتی و سلامت هسته‌ای پایبند است وتوافق منع انتشار تسلیحات هسته ای را پذیرفته اما کارشناسان تأکید دارند که امارات تاکنون چند توافق بین‌المللی را نقض کرده است و هیچ تضمینی برای پایبندی به این توافق هم از سوی آن وجود ندارد.

این دانشمند هسته ای تاکید کرده است که امارات متحده عربی امکانات و توانایی لازم برای مقابله با موشک‌های زمین به هوا را ندارد و چنانچه در معرض چنین حملاتی قرار گیرد رآکتورهای هسته‌ای آن بسیار خطرناک خواهند بود. همچنین هنگام ساخت رآکتورهای هسته‌ای در این کشور در تمام ساختمان‌ها تشعشعات هسته‌ای یافت شده که این موضوع، تعلیق ادامه ساخت بنا برای ایجاد اصلاحات اساسی در نیروگاه را ضروری می‌کند.

افز ون براین، شرکت کره ای که مسئولیت ساخت این رآکتورها را برعهده دارد در یک رسوایی بزرگ در گذشته، معلوم شد که از ابزارهای تقلبی در ساخت رآکتورها استفاده می‌کند و شرکت‌های اماراتی در مورد تغییر این شرکت اختلاف نظر دارند.

به گفته دروفمن طرح رآکتور مورد استفاده در نیروگاه برکت ویژگی های امنیتی موجود در تمام رآکتورهای هسته‌ای اروپا را ندارد و نمی‌تواند مانع از انتشار تشعشات هسته‌ای در صورت وقوع حادثه یا حمله عمدی به نیروگاه شود.

امارات از واکنش به گزارش دروفمن خودداری کرده اما نماینده آن در آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شده است که این کشور به طور کامل بر بهترین استانداردهای بین المللی در حوزه ایمنی و سلامت هسته ای پایبند است. این درحالی است که هشدارها در خصوص برنامه هسته‌ای امارات به گزارش دروفمن محدود نبوده و قطر نیز اعلام کرده است نیروگاه برکت تهدید بزرگی علیه امینت و محیط زیست منطقه به شمار می‌رود و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید اقدام لازم برای تامین امنیت منطقه را اتخاذ کند.

این نگرانی‌ها زمانی افزایش یافته که شرکت کره ای طرف قرارداد با امارات نتوانسته با هیچ کشور دیگری در زمینه ساخت رآکتور به توافق برسد و علی رغم تلاش های بسیاری که برای عقد قرار داد با کشورهای ترکیه، لیتوانی، ویتنام و انگلیس انجام داده اما امارات تنها طرف معاملاتی این شرکت است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برنامه هسته ای امارات تشعشعات هسته ای نیروگاه هسته ای چرنوبیل امارات رآکتورهای هسته ای هسته ای امارات برنامه هسته ای سلاح هسته ای ساخت رآکتور شرکت کره ای بین المللی هسته ای هسته ای علی رغم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود

رسانه‌های رژیم اسرائیل از سفر قریب الوقوع رئیس اپوزیسیون این رژیم به امارات خبر دادند که بنا به ادعای این رسانه‌ها، بررسی «روز بعد از جنگ» نوار غزه یکی از موضوعاتی است که در این سفر بررسی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه کان اسرائیل گزارش داد که یائیر لاپید، رئیس حزب مخالف و اپوزیسیون رژیم اسرائیل به زودی سفری رسمی به امارات خواهد داشت و طی آن، به چند مسئله با مقامات اماراتی خواهد پرداخت که یکی از آن‌ها موضوع «روز بعد از جنگ» و تلاش‌ها برای بازگردان اسرای اسرائیلی است.

رژیم اسرائیل به همراه شماری از کشورها و شخصیت‌های عربی منطقه به دنبال برنامه ریزی برای شرایط بعد از جنگ در نوار غزه هستند؛ اینکه بعد از حذف حماس، اداره این منطقه به دست رهبری فلسطینی غیر از رهبران حماس و فتح باشد و نیروهای حافظ صلح عربی در این منطقه مستقر شده و با پول کشورهای عربی بازسازی شود.

با این حال، حذف حماس بعد از 208 روز جنگ هر روز دست‌نایافتنی‌تر می‌شود و رژیم اسرائیل هر روز به دلیل کشتار بیش از 35 هزار نفر که عمدتا غیرنظامی هستند تحت فشار قرار دارد و جنگ علیه غزه منجر به دودستگی و اختلاف شدید بین سران این رژیم شده است.

یائیر لاپید رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی از جمله مخالفان اقدامات بنیامیان نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم و وزرای کابینه اوست. او شب گذشته، بن گویر و نتانیاهو را دیوانه‌های غیر مسئول توصیف کرد. لاپید در واکنش به نشست بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و نتانیاهو گفت اسرائیل گروگان دیوانه های غیر مسئول شده است.

لاپید چند روز پیش در حساب ایکس خود (توییتر سابق) خطاب به نتانیاهو نوشته است: اکثریت اسرائیلی‌ها خواهان امضای توافق هستند، اکثریت در کنست هم از انجام توافق حمایت می‌کنند. اگر لازم باشد بن گویر و سموتریچ را برکنار کن و به جای آن 24 کرسی خودم را وارد ائتلاف کابینه می‌کنم، باید اسرا به خانه بازگردند.

لاپید: نتانیاهو هم باید استعفا کندچرایی سفر «لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • باید پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود