Web Analytics Made Easy - Statcounter

مینی‌سریال «چرنوبیل» درباره حادثه نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل که در سال ۱۹۸۶ در اوکراین اتفاق افتاد و باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخشی از غرب شوروی سابق شد، از برخی رسانه‌های جهان در حال پخش است.

به گزارش جنوب نیوز، این سریال پنج قسمتی که پخش آن در آمریکا و بریتانیا از اوایل ماه مه آغاز شده بود، در ۳ ژوئن پایان یافت، اما به طرز حیرت آور و رکوردشکنانه‌ای تقریباً به‌طور همزمان به صورت اینترنتی و یا دی‌وی‌دی، با کیفیت خوب، زیر نویس فارسی و سپس دوبله فارسی به‌طور گسترده و با تبلیغات وسیع (که حتی به برخی مدیران رده بالای دولتی نیز کشیده شد) در ایران پخش شد! آنچه تاکنون درباره توزیع هیچیک از فیلم‌ها و سریال‌های خارجی در ایران که پخش ویدئویی داشته و یا به فرمت قابل دانلود برروی فضای وب قرار می‌گرفته، سابقه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی این سریال پس از گذشت ۳۳ سال از فاجعه فوق، از طرف کمپانی آمریکایی HBO (سازنده بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌های سفارشی و آخرالزمانی مانند «بازی تاج و تخت»،«West world»،«شوالیه تاریکی»، «تلقین»،«هری‌پاتر و یادگاران مرگ»، «آواتار» و…) درباره این فاجعه ساخته می‌شود که آمریکایی‌ها حتی برای شکست‌های خود مانند ویتنام و عراق و آپولو ۱۳ و… خیلی زودتر از اینها فیلم ساختند و شکست‌ها و فجایع جبهه رقیب (در اینجا شوروی سابق) را بارها و بارها در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف، در اولین فرصت به تصویر کشیده‌اند. آنچه که در مورد حادثه چرنوبیل در طول بیش از ۳۳ سال اتفاق نیفتاد و به عقیده برخی کارشناسان، یکی از علل آن دست داشتن سرویس‌های جاسوسی غرب در فاجعه فوق بود. این کارشناسان براین باورند در واقع یک توافق نانوشته‌ای بین دو بلوک صورت گرفته بود که هیچکدام به دلیل تقصیراتی که در این فاجعه داشتند، در سطح سریال و فیلم به آن نپردازند.


و برخلاف فیلم‌ها و سریال‌های مشابه که فیلمسازان معتبر و به اصطلاح استخوانداری پای کار بودند (مثل دیوید بنیف در «بازی تاج و تخت»، جی جی آبراهامز در West world، کریستوفر نولان در «شوالیه تاریکی»و جیمز کامرون در «آواتار» و…) این بار یک مهمل ساز به نام «کریگ مازین» خالق و همچنین نویسنده فیلمنامه و تهیه‌کننده آن اعلام شده! و «جان رنک» کلیپ ساز آمریکایی، این سریال را کارگردانی کرده است!! شاید تولیدکنندگان سریال «چرنوبیل» نمی‌توانستند، خواسته‌های خود را با این پروپاگاندای تبلیغاتی به امثال نولان و کامرون و آبراهامز حقنه کنند و بهتر از این دو نفر برای ساخت یک سریال کاملاً تبلیغاتی پیدا نکردند،به‌ویژه که کار اصلی «جان رنک» هم ساخت فیلم‌های تبلیغاتی بوده است!


نگاهی به سریال که از ۵ قسمت ۶۰ دقیقه‌ای تشکیل شده، نشان می‌دهد که سازندگان اثر بیش و پیش از نمایش فجایع حادثه برروی آدم‌ها و محیط، کادر دوربین خود را برروی نیروگاه هسته‌ای بسته‌اند و مسئله اصلی، کم‌کاری و تسامح و سپس لاپوشانی و فضای بسته خبری در مورد اصل ضایعه هسته‌ای بوده و اینکه ناخواسته، چه ابعاد عظیمی از مصیبت را ایجاد کرده است. سؤالات و دیالوگ‌هایی که بردهان بازیگران به‌گونه‌ای کاملاً بی‌حس و حال و خشک نهاده شده، همه آنچه که امروزه درباره برنامه هسته‌ای ایران در رسانه‌های غرب تبلیغ می‌شود را القاء می‌کند و خیلی سریع می‌تواند در چنین زمانی برای تماشاگر ایرانی، تداعی معانی کرده و همذات پنداری بوجود آورد. آنچه که به جای همه اطلاعات سنگین فنی و تخصصی ارائه شده فیلم درباره راکتور هسته‌ای و چگونگی خرابی آن، در ذهن و روح تماشاگر برجای می‌ماند.


در حادثه چرنوبیل براساس آمار حدود ۱۳۷ نفر کشته‌شدند و البته تعداد بسیار نیز مصدوم و تحت تشعشعات اتمی قرار گرفتند اما در بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط حدود ۲۲۰ هزار تن کشته شده و نزدیک به ۲۰۰ هزار تن مصدوم و تا نسل‌ها کودکان و افراد ناقص‌الخلقه و بیمار در آن سرزمین متولد شدند. چرا پس از گذشت ۷۴ سال، فیلم یا سریالی درباره هیروشیما یا ناکازاکی ساخته نمی‌شود؟!!

منبع: کیهان

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۲۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟

آفتاب‌‌نیوز :

صفحه اینستاگرامی «صبح سینما» در نقد کیفیت نازل فصول جدید «نون خ» و «زیرخاکی» نوشت: فصل بندی در تمام دنیا شیوه رایجی است. سازندگان یا در ابتدا نقشه راه یک روایت را در چند فصل آماده دارند یا با توجه به اقبال مخاطب مسیری را برای ادامه قصه باز می‌کنند. در سریال‌های کمدی نیز با توجه به اقبال مخاطب فصل‌های بعدی با اتاق فکری مجرب و گروه نویسنگدان خلاق طراحی می‌شود. اما گویا در صدا و سیما فصل بندی و ساخت ادامه یک سریال به چیز‌های دیگری بستگی دارد و در یک لیگ دیگر بازی می‌کنند. مدت‌هاست دیگر نه قصه مهم است و نه لزوم ساخت ادامه آن؛ همین که دوستان هر سال دور هم جمع شوند و یک «چیزی» به نام فصل چندم سر هم کنند کفایت می‌کند. سعید آقاخانی و پژمان جمشیدی هم هستند.

قبول که می‌شود در سریال‌های کمدی پیوستگی را فراموش کرد، اما آیا نباید یک مجموعه ۱۵ قسمتی هدف و قصه‌ای برای ساخت داشته باشد؟ تا کی باید روی موج موفقیت گذشته سوار شد؟ بعضا دیده شده دوست نویسنده تکه‌های بامزه سریال‌های پر مخاطب گذشته همچون «شب‌های برره»، «پایتخت»، «باغ مظفر» و... وصله می‌کند و یک کپی دست چندم و در مواردی درنیامده از آن را به دل قصه‌اش راه می‌دهد.

مخاطب هیچ سکوت می‌کند و گاه تحمل؛ خودتان دلتان برای چیزی که می‌سازید نمی‌سوزد؟ تا کجا می‌خواهید از اعتبار گذشته خرج کنید؟ اگر نمی‌توانید یا نمی‌شود به سراغ کار تازه بروید شاید نتیجه بهتری هم برای شما داشته باشد و هم مخاطب.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • 90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • رشد غیرمتعارف تامین ارز برای واردات مرغ و گوشت
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد